top of page
Лодочная станция.jpg

Cтатую, кажуть, прикрашає вид,

А людину - її діяння.

Тож завітайте до нас у гімназію

Подивіться на наші старання

   Центрально-Міська гімназія заснована у 1993 році. Метою новоствореного закладу було здійснення класичної освіти талановитої учнівської молоді. У навчальному закладі навчається 460 учні. Учительський склад: 29 учителів вищої категорії, І категорії - 3.

   Педагоги гімназії постійно працюють над розробкою власних методичних наробок. Їх праці побачили світ на шпальтах республіканських видань для вчителів, зокрема директора гімназії Хабло Є.В., вчителя хімії Чигриної Л.В., вчителя української мови та літератури Петренко О.Я., а творча наробка Швачич Л.С., заступника директора з навчально-виховної роботи, надрукована в україно-канадському збірнику "Поліфонія живого"

   Гімназія розташована в прекрасній архітектурній зоні міста – триповерховій споруді площею 4620 кв.м. На території навчального закладу знаходиться спортивний майданчик. 

   Навчальний процес проходить на двох поверхах закладу, де розміщено 21 кабінет, спортивна зала; де працюють спортивні секції, гуртки за інтересами.

  У закладі організовано профільне навчання за напрямами: економічний, математичний, філологічний, інформатика. Профільні предмети -  математика, економіка, географія, українська мова, англійська мова, інформатика. Починаючи з 8-го класу, поглиблено вивчається математика. З метою поглибленого  вивчення предметів були введені спецкурси, а саме: з математики, фізики, хімії, іноземних мов, історії.

   Постійно педагогічний колектив гімназії приймає участь в районних та міських науково-методичних семінарах. Центрально-Міська гімназія відзначена грамотами за активне впровадження в навчально-виховний процес нових технологій навчання. Колектив гімназії є членом педагогічної асоціації вчителів України "Партнер-клуб"
   

   За період існування навчальний заклад випустив 889 випускника, з них: 116 нагороджено золотою медаллю і 51 – срібною. Як правило, 99% випускників поповнює вищі учбові заклади не тільки України, а й в країнах ближнього і дальнього зарубіжжя. Вони вибирають не тільки технічні вузи, а й мають нахил до педагогічної науки. 

   Вихованці гімназії щорічно стають призерами районних-обласних, республіканських олімпіад, дипломантами учнівських конкурсів-захистів наукових робіт по лінії МАН.

 

   На сьогоднішній день у закладі створені сприятливі умови для повноцінного навчання творчо мислячої здібної особистості.

bottom of page