top of page

Виїздна педагогічна рада

18 жовтня 2019 року в Криворізькій Центрально-Міській гімназії відбулася чергова педагогічна рада на тему: « Виховання ключових компетентностей учнів на історико-культурному, екологічному, промисловому матеріалі Кривбасу».

Очікувані результати:

- творче використання відповідного матеріалу на уроках усіх базових дисциплін з урахуванням вікових особливостей учнів;

залучення гімназистів до написання дослідницьких робіт з використанням краєзнавчого матеріалу;

виховання почуття гордості, любові до рідного краю на прикладі земляків- героїв праці ПівдГЗК,

Та формат проведення педагогічної ради був новий, відрізнявся інноваційним підходом. Креативні педагоги вирушили на екскурсію, аби побачити на власні очі, як добувають залізну руду в «Місті довжиною в життя», ознайомитися з історією ПівдГЗК та насолодитися краєвидами рідного міста.

Першим об’єктом став оглядовий майданчик залізного серця України - кар’єр ПівдГЗК - одне з найбільших у світі місць видобутку залізорудної сировини. Цей кар’єр є визначною пам’яткою промислового туризму міста, пейзажі якого зачаровують своєю величчю.

Далі група відправилася до музею підприємства. Він вразив учасників педради своєю креативністю: разом з традиційними експозиціями застосовуються сучасні технології демонстрації. Педагоги познайомились не тільки з історією комбінату, а й змогли побачити відеоролик про роботу кар’єру он-лайн.

Наступним місцем, яке відвідали учасники подорожі, стала геологічна пам’ятка, розташована на лівому березі річки Інгулець в районі аркозових пісковиків. Загальна площа території з виходами породи становить до 10 гектарів і є унікальним місцем, яке відзначається своєю масштабністю і має велику цінність у геологічному відношенні.

Наприкінці педради кожен член колективу зміг доторкнутися до духовного: подумати, помовчати, залишитися наодинці з собою. Останнім пунктом відвідування став Свято-Вознесенський храм, який побудовано ще в 1876 році як храм Різдва Богородиці.

Та завдання педагогічного колективу полягало не тільки в ознайомленні з історією промислового Криворіжжя, а ще й у подальшому застосовувати на практиці отримані знання. Кожна кафедра мала окреме завдання і змогла взяти для себе інформацію, яка потрібна для того, щоб подати цей матеріал цікаво учням. Педагоги гімназії зможуть використовувати історичні дані, розглядати місцезнаходження цих об’єктів, розраховувати кількість видобутку залізної руди, потужність кар’єру, взаємозв’язки з іншими країнами тощо. Такі нові форми проведення педагогічної ради дають можливість учителям не тільки поповнювати свої знання, а й надихатися на цікаві творчі ідеї.

Учасники педагогічної ради спільно розробили тактику педагогічних цілей і завдань.

bottom of page